top of page
  • Foto van schrijverlucidebv

Zien we je snel in ons nieuwe pand?

Nu de wereld na de COVID-19-pandemie weer open gaat, is niets meer wat het was. Niet alleen kantoor ziet er anders uit, ook de manier waarop we werken is veranderd. Dat geldt zeker ook voor Lucide. Want afgelopen woensdag, 11 mei 2022, hebben we onze nieuwe identiteit en huisstijl gelanceerd. Wat een waanzinnige wedstrijd was dat!


De eerste helft

We werkten met topspelers uit hun vakgebied, want we willen niet alleen onderscheidend, maar ook de beste zijn. Met hen doorliepen we alle fases: van een intake, via huiswerk, workshops, interviews met klanten, researchwerk tot en met de verwerking ervan in een merkstrategie en -concept. Hoe we ons onderscheiden en vooral waarom: dat waren de belangrijkste vragen. Dus investeerden we tijd in de juiste tactiek en trainden we veel. Daarbij liet de verbetercoach ook af en toe zijn stemmetje horen, hij ook weer blij.


De tweede helft

We kwamen erachter dat we onze organisatie als een ijzersterk netwerk zien. We bouwen op elkaar en denken met elkaar mee. Dat gaat over vertrouwen. En helderheid: het is iedereen duidelijk waarom we wat met elkaar ondernemen. Samenwerken betekent voor ons echt samen werken. We dagen uit en vullen aan. Dat lukt alleen als je oog hebt voor wat nodig is en een beetje zorgt voor elkaar. We hebben interesse in ieders ontwikkeling. Want als inkoper of contractmanager ben je een gastheer – of een gastvrouw natuurlijk - de spil in elk geval die ervoor zorgt dat iedereen in het team aan zet komt. Én er plezier in houdt.


Samenspelen voor het beste resultaat

Als je het ons vraagt, boek je het beste resultaat als je iedereen op waarde weet te schatten en met plezier bij het werk betrekt. Het spel van inkoop of contractmanagement kan hard overkomen, maar we spelen het eerlijk. Met duidelijke, heldere spelregels die recht doen aan alles wat leeft. Vals spelen mag niet. Fair play, fair buy. Zo ontstaat er een win-win voor iedereen. Samenwerkingen laten floreren, dat doen we graag bij Lucide. Samenwerken gaat bij ons niet om hetzelfde weten, maar om goed naar elkaar luisteren. Onze collega’s halen het beste uit zichzelf, gunnen een ander alles en halen zo het beste uit elkaar: dat is een belangrijk deel van ons spel.


Altijd veranderen

We weten wat we nu aan elkaar hebben. Maar we weten ook dat er steeds meer functies verdwijnen. En als ze niet verdwijnen, veranderen ze. Dat geldt ook voor inkoop en contractmanagement. We zijn daarop voorbereid, we bewegen mee. Dat betekent niet altijd rigoureus omscholen, maar we zijn bereid steeds bij te leren. Want alleen als je kunt veranderen, blijf je relevant. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.


Plannen

Op dit moment werkt zo’n 34% van de werknemers vanuit huis. De meesten gaan niet meer terug naar kantoor of werken minstens een paar keer per week vanuit huis. Maar als mensgerichte organisatie weten we hoe belangrijk het is om bij elkaar te zijn. We hebben elkaar hard nodig. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken drijven ons soms verder van elkaar. Terwijl we als team, in actieve samenwerking, de meeste waarde toevoegen. We zitten sinds kort in Leersum. Een prachtige en inspirerende werkplek in een karakteristiek pand aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Je bent daar van harte welkom om met ons kennis te komen maken. We vertellen je dan graag over onze uitdagende opdrachten, onze collega’s en onze plannen. Tot die tijd kun je natuurlijk ook alvast even rondkijken op onze nieuwe site: lucide.org.

195 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page