top of page
header cirkel 5.png

training

Een leven lang leren. Niet alleen binnen Lucide. We nemen jou en je team hier graag in mee.

Door het volgen van deze trainingen leer je doelgericht werken aan je eigen ontwikkeling en aan die van jouw organisatie, samen met je collega’s met dezelfde mindset. Samen leren groeien. Dat gunnen we iedereen!

Onze trainingen

Ons trainingsprogramma bestaat onder andere uit de volgende trainingen:

​Aanbesteden ICT-dienstverlening

Contracten worden bij de overheid langs een bijzondere route gesloten: via een (Europese) aanbesteding. Het aanbestedingsrecht zit dan ook vol met bijzondere valkuilen en randvoorwaarden, die van groot belang zijn voor een succesvolle overeenkomst met een overheidspartij. Bijzondere aandacht geldt daarbij voor ICT-diensten en de daarbij gebruikte inkoopvoorwaarden (zoals ARBIT en GIBIT). Onderwerpen die aan bod komen zijn: de verschillende aanbestedingsprocedures, valkuilen bij ARBIT, GIBIT en andere standaard overheidsvoorwaarden én risico’s voor ICT-dienstverlening bij aanbestedingstrajecten signaleren en contractueel borgen. Deze training beslaat een dagdeel.

ICT contractmanagement

Contractmanagement als discipline wint aan populariteit. Niet zonder reden want een goed contract opstellen is één ding. Het contract vervolgens managen zodat de voordelen die het contract moet bieden ook daadwerkelijk gerealiseerd worden is iets anders. Dit laatste staat centraal in de training: ICT-contractmanagement. Het betreft een tweedaagse training, als individu te volgen of via een in-company training.

Sourcing Awareness

Een tweedaagse training over sourcing, met onderwerpen als: wat is sourcing, welke soorten sourcing zijn er, alles over stakeholders, inkoop: specificeren, selecteren en contracteren, welke sourcing strategieën zijn er, wat is contract- en leveranciersmanagement, governance en regie-organisatie. Om te voorkomen dat de stof stoffig wordt is de theorie gelardeerd met op action learning gebaseerde oefeningen. Action learning wil zeggen: leren door te doen en leren van en met elkaar.

Winning Tenders

Tijdens deze training leer je waar je als bidteam tijdens de voorbereiding en de offerteaanvraag of (Europese) aanbesteding zelf op moet letten voor het doen van een juiste inschrijving, welke tactieken je daarbij kan gebruiken, waar je zelf invloed kunt uitoefenen op de aanvrager, aanvraag of het resultaat én hoe je kunt spelen met de prijsvraag/prijsmodel (vind de weak spot). Dit alles om de beste offerte of inschrijving te kunnen doen. De training duurt twee dagen.

Onderhandelen en contracteren

Een training waar je je weer bewust wordt van de mogelijkheden bij het voeren van onderhandelingen en contracteren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Kraljic en onderhandelen, samenwerken, leveranciersperspectief, regie-organisatie en contracteren. Duur van de training is één dag. 

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in onze trainingen of wil je er meer over weten, neem dan gerust contact op met onze verkoop: Vincent (06 425 45 934) of mail naar verkoop@lucide.org.

TrainAanbesteden ICT-dienstverlenigng
training ICT contractmanagement
Trainng winning tenders
Training Sourcing Awareness
Training onderhandelen en contracten
bottom of page