top of page
  • Foto van schrijverlucidebv

Terug naar kantoor

Alle maatregelen zijn zo’n beetje losgelaten. Alle feestjes gaan weer door. En ook op je werk kun je weer een plekje bezetten, al dan niet met reservering vooraf. Want niet overal zijn er genoeg plekken voor alle werknemers. Je vaste plek is een flexplek geworden. En dus vraagt het samenwerken als team van nu een andere aanpak.

Maar willen we wel weer terug naar kantoor?


Volledig thuiswerken vond ik eenzaam worden, maar ik was wel lekker effectief bezig op een dag. Geen geklets meer met collega’s, want dat is via zo’n scherm toch anders. Alles af krijgen en meer opleveren dan er van me werd verwacht. Thuiswerken bracht ook flexibiliteit. Even tussendoor iets voor mezelf doen en de verloren tijd op een ander moment inhalen.


Nu we weer op kantoor afspreken, moet ik wennen aan mensen om mij heen. Omdat overleggen via Teams wel blijft, is dat harde gepraat van collega’s tegen hun beeldscherm best irritant. Ik doe het zelf ook! En nee, het maakt niet uit of je met een koptelefoon op zit.


En omdat ik veel collega’s zo lang niet meer hebt gesproken, is er veel om bij te praten. Ook met andere afdelingen. Maar mijn werk blijft liggen, terwijl mensen van mij wel gewend zijn dat ik een bepaalde productie draai: want, hé, dat lukte in de afgelopen 2 jaar toch ook? Dus hoewel het weer gezellig is om samen te zijn op kantoor, het levert ook stress op. Wanneer ga ik het allemaal afkrijgen? Of moeten we eerlijk zijn tegenover elkaar. Dat we in het hybride tijdperk gewoon minder output gaan leveren. Accepteren dat het meer is dan vóór de lockdown, maar minder dan tijdens de lockdown. Het zal nog wel een paar maanden duren voordat iedereen op die manier in de wedstrijd zit.


En dan heb ik het over de files nog niet eens gehad. Vind je ze ook niet erger lijken dan voor de lockdowns? Wat een verloren tijd. En dat besef wordt alleen maar sterker, nu we allemaal hebben ervaren dat veel werk ook thuis kan. We moeten met elkaar een nieuwe modus vinden in de manier waarop we willen samenwerken. Ik ben oprecht benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Jij?


Elon Musk (CEO Tesla) heeft er in elk geval een duidelijke visie over:

“Je mag zeker thuiswerken, maar je wordt wel 40 uur per week op kantoor verwacht.”


Miranda van Dillen166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page