top of page
  • Foto van schrijverlucidebv

10 jaar Lucide

Het was bij een klant in 2009 dat ik Jean Pierre van der Weerd ontmoette. We waren een match op een opdracht waar we samen aan werkten, meerdere projecten volgden daarna. Wel werkten we allebei steeds vanuit onze eigen entiteit. We hadden ook een goede persoonlijke klik met elkaar, hoe gaaf is dat!

Onze eerste gezamenlijke opdracht bij Futuro eind 2012 was de reden om samen een bedrijf op te richten. Er was ook een wens om met eigen en externe spelers te gaan werken, Maar ja, eerst een bedrijfs- en een domeinnaam hè. De naam Lucide hebben we zelf bedacht, gebaseerd op onze visie over detacheren. Onze visie? Kom maar eens langs, we vertellen je het graag. De domeinnaam www.Lucide.org werd gekocht in Duitsland van een medisch-specialist, en Jean Pierre is zelf de website gaan bouwen.


Er kwam een ondernemersplan, om de strategie te bepalen. De relevante documenten werden opgesteld en goedgekeurd, en op 21 juni 2013 gingen we naar de notaris. Ik vond het wel spannend om samen een bedrijf te beginnen. Voor Jean Pierre was dat kinderspel, dit was niet zijn eerste keer. De oprichting van Lucide BV en Lucide Holding BV was een feit.


Het werd een succes! De vraag vanuit klanten groeide snel, we konden het zelf niet meer bespelen. “Dan huren we toch externe spelers in!”, zeiden we. En zo geschiedde. Maar al snel bleek dat dit niet de voldoening gaf die we zochten. Een behoorlijke puzzel, want hoe kom je aan eigen spelers die passen bij Lucide? De eerste was Mark, hij kwam op 1 april 2015 in dienst en kon direct starten met een interim opdracht. Al snel volgden er meer. In 2019 gaf Jean Pierre aan een andere richting op te willen. en ben ik met Lucide vanaf 2020 alleen als eigenaar verder gegaan. Inmiddels waren we wat teruggevallen in omvang van het team en toen kwam in maart 2020 ook nog eens corona. Oeps en nu?, dacht ik. Ik herinnerde me een spreuk uit de hockeywereld: "Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus". Zo klein als de club op dat moment ook was besloten we de schouders eronder te zetten. We gingen volop werven, en al snel kwamen nieuwe spelers het team versterken.


Ook werden de eerste zaadjes geplant voor een nieuwe identiteit van Lucide. De nieuwe identiteit onderzochten we met z’n allen. We willen de beste zijn dus gingen we alleen voor het allerbeste. We hadden experts nodig die ons daarbij konden helpen en die vonden we. We zijn dan ook supertrots op het resultaat!


Winst maken was en is nog steeds niet het primaire doel, zolang we maar gezond zijn en blijven. Lucide doet het goed, en floreert op alle fronten. Jonge ambitieuze professionals op weg helpen of de wat meer seniore specialisten een landingsplatform bieden om leuke dingen te blijven doen, daar worden we blij van. Lucide is een mensen-mens-organisatie waar de spelers centraal staan, die oog heeft voor verduurzaming en wil bijdragen aan diverse maatschappelijke thema's.

Lucide nieuwe stijl is er, de basis is op orde. We hebben een geweldig team van interim professionals, hebben oog voor wat nodig is en zorgen voor elkaar en de klant. Met de nodige humor en in gewone mensentaal. Op naar een prachtige toekomst, want


het gaat om het spel én de knikkers.


Pim Jonker

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page